top of page

Podučavanje umjesto uvjeravanja

Još jedna priča iz prakse gospođe konzultantice. Ovaj put pišem o čestoj situaciji vezanoj uz dogovaranje poslova edukacije.

Koja ste vi boja u timu?

Različitost čini timove uspješnima, stoga je važno upoznati se s različitim osobnostima koja možemo susretati u timu. Evo jednog primjera.

Da je bar rekla …

Priča je posvećena prijateljici koja je nedavno preminula. Imala sam prilike poznavati anđela i ovo je priča o mojoj i našoj Snježi.

Plesati tango s društvenim mrežama

Društvene mreže su jedan veliki plesni podij na kojem ima dovoljno mjesta za sve plesače, uključujući ponekad i za muziku uživo.

Ali, popunili smo sve formulare!

Popunjavanje formulara, obaveznih i neobaveznih uopće nije upitno. No, ono što je upitno jest što je uistinu napisano u tim formularima.

Obrazac DA, ALI… u komunikaciji

Određeni komunikacijski obrasci snažno su uvriježeni, pa tako i upotreba DA, ALI. Dajemo potvrdu koju nakon izrečenog ALI osporavamo.

Kako ste utvrdili iznos ovog troška?

Svakodnevni život i EU projekti imaju puno toga zajedničkog. Ovo je priča o istraživanju tržišta, tj. provjeri kolika je cijena.

Zašto vam treba ovaj trošak?

Situacija oko korupcije i EU fondova u Hrvatskoj inspirirala me za nekoliko priča iz prakse monitoringa koje želim podijeliti s vama.

Vaza sjećanja

Važan dio našeg identiteta su sjećanja. Moje žensko pismo u prvoj priči piše o jednoj vazi i sjećanju na djetinjstvo i mamu.

Kako li je on uspješan!

Ovo je priča o komunikacijskim obrascima i porukama koje dobivamo svakodnevno. Osobito u situacijama ukoliko nešto radimo drugačije.

Usmjeri se na ono što imaš

Priča nastala mojim promatranjem svijeta i načina na koji često opstruiramo sami sebe. Ovo je priča o izgovorima i priča o prilikama.

Samo slušaj što ti klinac govori

Nema uspješne formule kako biti bolji roditelj. Postoje mnogi korisni savjeti i pregršt iskustava o kojima učim.

Blog: Blog2
bottom of page