MOJE OBRAZOVANJE

Vrlo često se susrećem sa očekivanjem da sam po obrazovanju ekonomistica. To je najviše zbog poslova vezanih uz rad na razvojnim projektima koji imaju značajnu komponentu upravljanja, vođenja i naravno bavljenja financijama. Međutim, vama se upravo predstavlja jedna socijalna radnica. Za mene je bit socijalnog rada osnaživanje ljudi i zajednica. To je odgovor na pitanje da li radim u struci. Da, svakodnevno, bilo da se bavim razvojnim projektima ili osobnim rastom. Sve je to socijalni rad!

41341768_10215575822842970_5433602687113

Formalno obrazovanje

Moje formalno obrazovanje završilo je 1998. godine titulom koja se danas zove Magistra socijalnog rada. Studirala sam od 1993. – 1998. na Studiju socijalnog rada pri Pravnom fakultetu u Zagrebu. 

Srednju školu pohađala sam u Zagrebu početkom 90-tih godina. Upisala sam ju pod imenom Centar za upravu i pravosuđe, a kao rezultat jedne od obrazovnih reformi škola je promijenila naziv u Upravna i birotehnička škola. Najvrijednije što nosim iz te škole je razumijevanje sustava uprave, priprema službenih dopisa, osnovno razumijevanje prava i brzo tipkanje sa svih 10 prstiju bez gledanja u tastaturu.

Blogovi koje objavljujem na stranici „Moja priča o Zagrebu“ najviše su vezani uz vrijeme moga djetinjstva. Osnovnu školu pohađala sam u samom srcu Zagreba na Kaptolu, najstarijoj osnovnoj školi mog rodnog grada koja danas nosi ime „Miroslav Krleža“, također učenika te škole.

41399475_2151304531754807_63649391323381

Neformalno obrazovanje

Formalno obrazovanje nam daje određenih okvir, no neformalno obrazovanje je ono što čini srž nas kao osobe. Uživala sam i rasla sa svakom radionicom koju sam pohađala krenuvši sa prvim danima studija. Od radionica o osnovama komunikacije, pa raznih psihoterapijskih pristupa do radionica o pripremi prijedloga projekata. Uistinu sam zahvalna na prilikama koje sam imala za neformalno obrazovanje. To je veliki poklon kada ste uključeni u rad sektora civilnog društva, bilo kao volonterka, suradnica ili zaposlenica. Uvijek imate priliku za novo učenje.

U svrhu jasnijeg predstavljanja, odlučila sam izdvojiti meni osobno najznačajnije edukacije koje sam pohađala:

  • travanj – rujan 2018., Erickson International, “Umjetnost i znanost coachinga Moduli I – IV, Coach trening usmjeren na rješenja“ (engl. „The Art and Science of Coaching Modules I – IV a Solution Focused Coach Training”) 

  •  svibanj 2005., Delegacija Europske Unije u Republici Hrvatskoj i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, „Trening za procjenitelje EU prijedloga projekata (administrativna procjena, procjena natječajnih kriterija i stručnosti ponuda)“ 

  • rujan – listopad 2000., Institute for Public Service International , Sveučilište Connecticut, SAD, “Napredni trening za trenere u području institucionalnog razvoja” 

  • siječanj – srpanj 1999., Academy for Educational Development i Zaklada za razvoj civilnog društva Poljske, USAID financirani projekt, „Trening za trenere“