top of page

MOJE OBRAZOVANJE

Vrlo često se susrećem sa očekivanjem da sam po obrazovanju ekonomistica. To je najviše zbog poslova vezanih uz rad na razvojnim projektima koji imaju značajnu komponentu upravljanja, vođenja i naravno bavljenja financijama. Međutim, vama se upravo predstavlja jedna socijalna radnica. Za mene je bit socijalnog rada osnaživanje ljudi i zajednica. To je odgovor na pitanje da li radim u struci. Da, svakodnevno, bilo da se bavim razvojnim projektima ili osobnim rastom. Sve je to socijalni rad!

41341768_10215575822842970_5433602687113

Formalno obrazovanje

Moje formalno obrazovanje završilo je 1998. godine titulom koja se danas zove Magistra socijalnog rada. Studirala sam od 1993. – 1998. na Studiju socijalnog rada pri Pravnom fakultetu u Zagrebu. 

Srednju školu pohađala sam u Zagrebu početkom 90-tih godina. Upisala sam ju pod imenom Centar za upravu i pravosuđe, a kao rezultat jedne od obrazovnih reformi škola je promijenila naziv u Upravna i birotehnička škola. Najvrijednije što nosim iz te škole je razumijevanje sustava uprave, priprema službenih dopisa, osnovno razumijevanje prava i brzo tipkanje sa svih 10 prstiju bez gledanja u tastaturu.

Blogovi koje objavljujem na stranici „Moja priča o Zagrebu“ najviše su vezani uz vrijeme moga djetinjstva. Osnovnu školu pohađala sam u samom srcu Zagreba na Kaptolu, najstarijoj osnovnoj školi mog rodnog grada koja danas nosi ime „Miroslav Krleža“, također učenika te škole.

41399475_2151304531754807_63649391323381

Neformalno obrazovanje

Formalno obrazovanje nam daje određenih okvir, no neformalno obrazovanje je ono što čini srž nas kao osobe. Uživala sam i rasla sa svakom radionicom koju sam pohađala krenuvši sa prvim danima studija. Od radionica o osnovama komunikacije, pa raznih psihoterapijskih pristupa do radionica o pripremi prijedloga projekata. Uistinu sam zahvalna na prilikama koje sam imala za neformalno obrazovanje. To je veliki poklon kada ste uključeni u rad sektora civilnog društva, bilo kao volonterka, suradnica ili zaposlenica. Uvijek imate priliku za novo učenje.

U svrhu jasnijeg predstavljanja, odlučila sam izdvojiti meni osobno najznačajnije edukacije koje sam pohađala:

  • travanj – rujan 2018., Erickson International, “Umjetnost i znanost coachinga Moduli I – IV, Coach trening usmjeren na rješenja“ (engl. „The Art and Science of Coaching Modules I – IV a Solution Focused Coach Training”) 

  •  svibanj 2005., Delegacija Europske Unije u Republici Hrvatskoj i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, „Trening za procjenitelje EU prijedloga projekata (administrativna procjena, procjena natječajnih kriterija i stručnosti ponuda)“ 

  • rujan – listopad 2000., Institute for Public Service International , Sveučilište Connecticut, SAD, “Napredni trening za trenere u području institucionalnog razvoja” 

  • siječanj – srpanj 1999., Academy for Educational Development i Zaklada za razvoj civilnog društva Poljske, USAID financirani projekt, „Trening za trenere“

bottom of page